Bankiet firmowy

Korporacja zajmująca się dystrybucja pasz zbożowych dla zwierząt kopytnych postanowiła zorganizować bankiet firmowy dla zarządzających i pracowników. Dodatkowo zaproszono liczących się w branży hodowlanej kontrahentów. Wybór miejsca imprezy padł na Hotel Warszawa. Był on eleganckim miejscem cieszącym się bardzo dobrą opinią wśród grup biznesowych. Odkąd zamknięto prosperująca na piątym piętrze agencję towarzyską jego opinia znacznie się polepszyła i powrócili jego stali goście z najwyższych społecznie hierarchii. Osoba w korporacji odpowiedzialna za tworzenie wizerunku firmy na zewnątrz udała się na spotkanie z dyrektorem hotelu. Wspólnie omówili i zarezerwowali termin bankietu, ustalili menu, wybrali odpowiednia orkiestrę smyczkową oraz wystrój sali. Nadszedł oczekiwany dzień bankietu, wszyscy zaproszeni gości przybyli ze swoimi małżonkami lub osobami towarzyszącymi. Panie ślicznie prezentowały się w długich balowych sukniach, natomiast panowie w dobrze dopasowanych garniturach. Każdy witany był kieliszkiem wybornego szampana. Na stołach poukładane były apetycznie wyglądające przekąski, wśród których znaleźć można było rosyjski kawior, rolady wieprzowe w sosie kurkowym, pieczeń z cielęciny na talerzu pełnym szparagów, napoje alkoholowe i owocowe, ciepłą kawę i herbatę, wyśmienite wino musujące. Z deserów obecna była znana wszystkim szarlotka z polewą truskawkową, sernik z brzoskwiniami, tort kakaowy, orzechowiec, ptasie mleczko na poziomkowym biszkopcie oraz pyszne desery w pucharkach. Hotel Warszawa doskonale spełnił swoją rolę.